A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sült hús vitaminsalátával 

2021. június 21. - Szeretem a pulykát

2021_04_sult_husos_vitaminsalata_kicsi.jpg

Sült hús vitaminsalátával 

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • olaj

továbbá:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2-4 evőkanál majonéz
  • 2-4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • pár csepp citromlé
  • a tálaláshoz: friss saláta, frissen őrölt bors

A megtisztított sárgarépát kisebb darabokra vágjuk és sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Kiszedjük a vízből, félretesszük. A vízben 5 percig főzzük a zöldborsót, kiszedjük, félretesszük. A húst az olajon pirosra sütjük, megsózzuk, félretesszük. A salátához a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a citromlével. Beleforgatjuk a húst, a borsót és a répát, majd salátával díszített tálkákba szedve tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1916556768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása