A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sült húsos mindentbele salátával

2021. június 07. - Szeretem a pulykát

Már a nevében is jó, hát még az ízében:)

2021_04_sult_husos_mindentbele_salata4_kicsi.jpg

Sült húsos mindentbele salátával

Hozzávalók:

  • 50-80 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 20 dkg zöld pesztó

a sütéshez: olaj

a salátához:

  • retek négybe vágva
  • lila hagyma felcsíkozva
  • finomra reszelt sárgarépa
  • friss saláta csíkokra vágva
  • rukkola
  • apró mozzarella sajt
  • tetszés szerinti magok

az öntethez:

  • 1-2 evőkanál zöld pesztó
  • citromos olívaolaj
  • 1 citrom frissen facsart leve

A húshoz keverjük a pesztót és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 
A zöldségeket, a sajtot összekeverjük a citromlével, az olívával, a sóval elkevert pesztóval, félretesszük. A húst kevés plusz olajon pirosra sütjük és a salátához keverjük. Megszórjuk a frissen pirított magokkal és tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8316556750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása