Már a nevében is jó, hát még az ízében:)
Sült húsos mindentbele salátával
Hozzávalók:
- 50-80 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 20 dkg zöld pesztó
a sütéshez: olaj
a salátához:
- retek négybe vágva
- lila hagyma felcsíkozva
- finomra reszelt sárgarépa
- friss saláta csíkokra vágva
- rukkola
- apró mozzarella sajt
- tetszés szerinti magok
az öntethez:
- 1-2 evőkanál zöld pesztó
- só
- citromos olívaolaj
- 1 citrom frissen facsart leve
A húshoz keverjük a pesztót és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket, a sajtot összekeverjük a citromlével, az olívával, a sóval elkevert pesztóval, félretesszük. A húst kevés plusz olajon pirosra sütjük és a salátához keverjük. Megszórjuk a frissen pirított magokkal és tálaljuk.