A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paprikás hús házi majonézes salátával

2021. május 26. - Szeretem a pulykát

Ezzel aztán lehet szöszmötölni, de valljuk be, jól néz ki és még finom is. És könnyű, egészséges. És még lehetne folytatni a sort:)

2021_03_paprikas_hus_hazi_majonezes_salataval_kicsi.jpg

Paprikás hús házi majonézes salátával

Hozzávalók:

a házi majonézhez:

  • 1 szalmonella ellen kezelt tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
  • 2 dl olaj
  • továbbá: 1 dl tejföl és 1 kávéskanál mustár

a húshoz:

  • 50 dkg csíkokra vágott pulykamell
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 4-6 evőkanál olaj

a salátához:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 római saláta 
  • a tálaláshoz: pirított magok  

A majonézhez a hozzávalókat keskeny, magas falú edénybe tesszük, és botmixerrel, a gépet fel-le mozgatva benne, fél perc alatt összedolgozzuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt, félretesszük. 

Az uborkát meghámozzuk, a magokat kivájjuk, felkarikázzuk. A hagymát és a salátát apróra vágjuk. Pár evőkanál majonézzel összeforgatjuk, félretesszük.

A húst beleforgatjuk a fűszerekbe és az olajba. Pirosra sütjük és a salátával, magokkal megszórva tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3416556738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása