Ezzel aztán lehet szöszmötölni, de valljuk be, jól néz ki és még finom is. És könnyű, egészséges. És még lehetne folytatni a sort:)
Paprikás hús házi majonézes salátával
Hozzávalók:
a házi majonézhez:
- 1 szalmonella ellen kezelt tojás
- 1 csipetnyi só
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
- 2 dl olaj
- továbbá: 1 dl tejföl és 1 kávéskanál mustár
a húshoz:
- 50 dkg csíkokra vágott pulykamell
- 1 evőkanál füstölt pirospaprika
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 4-6 evőkanál olaj
a salátához:
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- 1 római saláta
- a tálaláshoz: pirított magok
A majonézhez a hozzávalókat keskeny, magas falú edénybe tesszük, és botmixerrel, a gépet fel-le mozgatva benne, fél perc alatt összedolgozzuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt, félretesszük.
Az uborkát meghámozzuk, a magokat kivájjuk, felkarikázzuk. A hagymát és a salátát apróra vágjuk. Pár evőkanál majonézzel összeforgatjuk, félretesszük.
A húst beleforgatjuk a fűszerekbe és az olajba. Pirosra sütjük és a salátával, magokkal megszórva tálaljuk.