A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Olasz meló

2021. május 18. - Szeretem a pulykát

Ha nyomja egy kavics a cipődet, akkor jó helyen jársz:)

2021_03_grillezett_olasz_pulyka_kicsi.jpg

Grillezett olasz pulyka 

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell 
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 bio citrom leve és finomra reszelt héja
  • frissen őrölt színes bors
  • citromos olívaolaj

a bulgurhoz:

  • 20 dkg apró szemű bulgur
  • 4,5 dl víz
  • 1–2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 citrom kifacsart leve
  • frissen őrölt fekete bors
  • olaj

a tálaláshoz: friss saláta + citromlé + kanál oregano

A húst minél nagyobb szeletre felvágjuk, ha túl vastag, kicsit kilapítjuk. Nagyobb tálban összekeverjük a fűszereket és az olajat. A húst beleforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd az olajat lecsöpögtetve, grill- vagy vaslapon pirosra sütjük.

A körethez kevés olajon megpároljuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a bulgurt. Ráöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és 5 percig főzzük. Elzárjuk alatta a lángot, letakarjuk, és félretesszük annyi időre, hogy a bulgur felszívja az összes vizet és megpuhuljon. Belekeverjük a citromlevet, a paradicsompürét, az apróra vágott petrezselymet, és a hússal és friss salátával tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8516556730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása