Ha nyomja egy kavics a cipődet, akkor jó helyen jársz:)
Grillezett olasz pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 bio citrom leve és finomra reszelt héja
- frissen őrölt színes bors
- só
- citromos olívaolaj
a bulgurhoz:
- 20 dkg apró szemű bulgur
- 4,5 dl víz
- 1–2 evőkanál paradicsompüré
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom kifacsart leve
- só
- frissen őrölt fekete bors
- olaj
a tálaláshoz: friss saláta + citromlé + kanál oregano
A húst minél nagyobb szeletre felvágjuk, ha túl vastag, kicsit kilapítjuk. Nagyobb tálban összekeverjük a fűszereket és az olajat. A húst beleforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd az olajat lecsöpögtetve, grill- vagy vaslapon pirosra sütjük.
A körethez kevés olajon megpároljuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a bulgurt. Ráöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és 5 percig főzzük. Elzárjuk alatta a lángot, letakarjuk, és félretesszük annyi időre, hogy a bulgur felszívja az összes vizet és megpuhuljon. Belekeverjük a citromlevet, a paradicsompürét, az apróra vágott petrezselymet, és a hússal és friss salátával tálaljuk.