A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Na ez már döfi:)

2021. március 28. - Szeretem a pulykát

Az úgy történt, hogy egyszer csak bevillant, hogy ilyet akarunk enni. Hát nem megcsináltuk?:):)

2021_02_savanyukaposztas_pulyka_kicsi.jpg

Savanyúkáposztás pulyka


Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 1 vöröshagyma csíkokra vágva
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • olaj
  • + az elvetemültek még kolbászt is raknak az alapba, ahogy mi:)

továbbá: savanyú káposzta

a nokedlihez:

  • 10 dkg (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 2 M-es tojás
  • 1 dkg útifűmaghéj
  • 18 dkg tejföl

a tálaláshoz: tejföl 

Az olajon a hagymát megdinszteljük, belekeverjük a pirospaprikát, a húst és addig főzzük, amíg a hús meg nem fő. Belekeverjük a savanyú káposztát, pár percig rotyogtatjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojással, beledolgozzuk a zabpehelylisztet, az útifűmaghéjat, ízesítjük sóval. 15 percre félretesszük.
Mély lábasban vizet melegítünk, amikor lobogva forr, beleszaggatjuk a tésztát. Miután a nokedlik feljöttek a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összeforgatjuk káposztás hússal. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

És a bónusz tipp: a nokedlit nyugodtan le lehet pirítani picit zsíron, higgyétek el, nem fogjátok megbánni:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3716472132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása