A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Húsgombócos-gombás ragu

2021. március 04. - Szeretem a pulykát

Ez egy kicsit szöszmötölős, de nagyon finom, gomba-rajongóknak pedig kötelező:) 

2021_01_husgombocos_gombas_ragu_kicsi.jpg

Húsgombócos-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 1 kg darált pulykacomb
  • 1 tojás
  • 5-8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál csípős szósz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

a sütéshez: olaj

a gombaszószhoz:

  • 50 dkg csiperke szeletelve
  • 1 lila hagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyem

A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, diónyi gombócokat készítünk és bő olajban kisütjük, félretesszük. 

A gombaraguhoz a vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a gombát és zsírjára pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tejszínt. Beletesszük bele a húsgombócokat és pár percig együtt rotyogtatjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5316435280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása