A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Mustáros-gyömbéres pulyka

2021. február 19. - Szeretem a pulykát

Ez most egy kicsit pikáns és fűszeres, vagy legalábbis biztosan nem hagyományos ízvilágú fogás, de pont ezért szeretjük. És talán a tavaszias időjáráshoz is jobban illik:) 

2021_02_mustaros_gyomberes_pulyka_kicsi.jpg

Mustáros-gyömbéres pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl alaplé
  • 2 cm-es friss gyömbér reszelve
  • 1-2 evőkanál dijoni mustár
  • 2-4 evőkanál olaj
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 kisebb póréhagyma 3 cm-es darabokra vágva
  • 6-8 kelkáposztalevél felcsíkozva
  • frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz: főtt rizs és (fekete) szezámmag

 

A lisztet elkeverjük az alaplével, a citromhéjjal és a mustárral. 

Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és mindkét oldalát pirosra sütjük. Belekeverjük a káposztát és pár percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik. Főtt rizzsel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4516431784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása