A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Citromos-fokhagymás pulykafalat

2020. december 18. - Szeretem a pulykát
Egy újabb isteni rántott pulyka recept. Nem hiába, magyar karácsony nincs rántott finomságok nélkül!
2020_12_citromos_fokhagymas_pulykafalat_2.JPG
Citromos-fokhagymás pulykafalat
Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 citrom facsart leve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • a panírozáshoz:
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
    olaj
  • a tálaláshoz:
  • citrom
  • apróra vágott petrezselyemzöld
A citromléhez keverjük a petrezselymet, a fokhagymát, a sót. Beleforgatjuk a húst, majd lisztbe és végül zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, meglocsoljuk frissen facsart citromlével és tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3716350168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása