Egy újabb isteni rántott pulyka recept. Nem hiába, magyar karácsony nincs rántott finomságok nélkül!
Citromos-fokhagymás pulykafalat
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 citrom facsart leve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só
- a panírozáshoz:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- a sütéshez:
olaj - a tálaláshoz:
- citrom
- apróra vágott petrezselyemzöld
A citromléhez keverjük a petrezselymet, a fokhagymát, a sót. Beleforgatjuk a húst, majd lisztbe és végül zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, meglocsoljuk frissen facsart citromlével és tálaljuk.