Hm.. milyen fantasztikus pulyka receptet hozott a mikulás advent második vasárnapjára. Aranyozd be szeretteid estéjét és készítsétek el együtt ezt a fogást.

Son-go-ku tészta (Sonkás, tésztás, kukoricás tészta)
Hozzávalók:
- 25 dkg pulykasonka vékonyra szeletelve
- 25 dkg apró csipertke
- 20 dkg kukorica
- 2 dl sűrű paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só
- frissen őrölt só
- 2 evőkanál vaj
- továbbá:
- 15 dkg száraz tészta
- reszelt sajt (parmezán)
2 liter vizet kevés sóval felforralunk. Beletesszük a tésztát és a gombát és az újraforrástól számítva kb.10 percig főzzük, leszűrjük, félretesszük. A sonkát az olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, a kukoricát, a fűszereket és beleforgatjuk a gombás tésztát. Sajttal megszórva tálaljuk.
