A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tuti recept mindenkorra

2020. május 11. - Szeretem a pulykát

Ezzel nagyon mellé lőni nem lehet. El lehet vele babrálni, de megéri, mert nagyon finom, csupa jó dolog egy kajában. Hajrá, tessék sütni-főzni:)

2020_04_spenotos_lasagne_kicsi.jpg

Spenótos lasagne


Hozzávalók 4 személyre a raguhoz:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • morzsolt oregánó
  • 20 dkg friss spenót
  • olaj

a besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 5–6 dl tej
  • őrölt szerecsendió

továbbá:

  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 20 dkg reszelt sajt (pl. edami, gouda, trappista)
  • 10-12 lasagnelap

A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát felaprítjuk. Nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és néhány perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a spenótot. Lefedve további 5 percig főzzük.

Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, elkeverjük. Fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és simára dolgozzuk, hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót.
Az összeállításhoz egy jénai tálba néhány evőkanál besamelt kenünk, majd ráhelyezünk 2 lasagnelapot. Erre jön 1 réteg besamel, 1 réteg ragu, majd néhány szelet mozzarella. Ismét 2 lasagnelap, 1 réteg besamel, húsos ragu, majd mozzarella következik. Az egészet befedjük az utolsó 2 lasagnelappal, végül a maradék besamelt a rakottas tetejére öntjük. A megmaradt mozzarellával és a reszelt sajttal befedjük. 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7315668064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása