Igen, ha esetleg még mindig maradt sonka Húsvétról és már a fülünkön jön ki, vagy épp ellenkezelőeg, nem tudunk elég sonkát enni, akkor jön egy pár olyan recept, amelyek a műfajban a legjobbak:)
Sonkás csiga
Hozzávalók kb. 12 csigához:
- 20 dkg teljes kiőrlésű lisz
- 10 dkg liszt
- 6 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2,4 dl tej
a töltelékhez:
- 2 natúr, kenhető ömlesztett sajt
- 20 dkg pulykasonka apróra vágva
- pár medvehagyma apróra vágva
a tetejére: reszelt sajt
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, megkenjük a sajttal, megszórjuk a sonkával és a hagymával. Feltekerjük, mint a bejglit és 12 darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.