A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Utóhúsvéti sonka evéshez

2020. április 19. - Szeretem a pulykát

Igen, ha esetleg még mindig maradt sonka Húsvétról és már a fülünkön jön ki, vagy épp ellenkezelőeg, nem tudunk elég sonkát enni, akkor jön egy pár olyan recept, amelyek a műfajban a legjobbak:) 

2020_04_sonkas_csiga2_kicsi.jpg

Sonkás csiga

Hozzávalók kb. 12 csigához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű lisz
  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj 
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2,4 dl tej

a töltelékhez:

  • 2 natúr, kenhető ömlesztett sajt 
  • 20 dkg pulykasonka apróra vágva
  • pár medvehagyma apróra vágva

a tetejére: reszelt sajt

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, megkenjük a sajttal, megszórjuk a sonkával és a hagymával. Feltekerjük, mint a bejglit és 12 darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1315622718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása