A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

A szuper páros

2020. február 29. - Szeretem a pulykát

Mármint a gyömbér és a pulyka:) A gyömbér nagy kedvenc, ajánljunk minden kétkedőnek, megéri kipróbálni, ill. felvenni az állandó összetevők közé, hiszen nem szokványos ízvilágot kölcsönöz az ételeinknek, ráadásul nagyon egészséges is. Próba pulykával?:)

2020_02_gyomberes_pulyka_kicsi.jpg

Gyömbéres pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg felcsíkozott, kockázott pulykamell
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2-3 cm gyömbér frissen reszelve
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • őrölt bors
  • olaj
  • a tálaláshoz: szezámmag és főtt rizs

A hagymát az olajon megpirítjk, belekeverjük a fokhagymát és a húst. Fehéredésig sütjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, belekeverjük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Főtt rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7515488226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.