Folytatjuk a zöldségmániát, most egy raguval...hmmmmmmm
Zöldséges pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell nagyobb kockára vágva
- 1 vöröshagyma
- 3-4 sárgarépa
- 2 krumpli
- 1 sűrített paradicsom konzerv
- 15 dkg zöldborsó
- só
- őrölt bors
- olaj
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Rátesszük a húst és fehéredésig sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, pár percig kevergetjük, majd felöntjük 1 liter vízzel, belekavarjuk a felkarikázott sárgarépát, és a felkockázott krumplit és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Az utolsó 5 percben hozzá keverjük a zöldborsót, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.