Igen, mint a sorminta, csak a főzésben, azaz ismétlődő teendőink vannak a képen látható finom fogás elkészítésével:)
Pulykamell erdészné módra
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 1 vöröshagyma
- 25 dkg csiperkegomba negyedekre vágva
- 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
- 15 dkg savanyú gyöngyhagyma
- só
- őrölt bors
- továbbá: 1/2 kg krumpli
- a sütéshez: olaj
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és bő olajban kisütjük, félretesszük.
A szalonnát kevés olajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a húst, kiszedjük, félretesszük.
A zsiradékon megpirítjuk hagymát, hozzákeverjük a gombát, zsírjára pirítjuk, belekeverjük a gyöngyhagymát és a szalonnát. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a krumplit és a sült hússal tálaljuk.