A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Megsütöd, kiveszed, megsütöd, kiveszed, megsütöd...

2020. január 29. - Szeretem a pulykát

Igen, mint a sorminta, csak a főzésben, azaz ismétlődő teendőink vannak a képen látható finom fogás elkészítésével:)

2020_01_pulykamell_erdeszne_modra_kicsi.jpg

Pulykamell erdészné módra

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg csiperkegomba negyedekre vágva
  • 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
  • 15 dkg savanyú gyöngyhagyma
  • őrölt bors
  • továbbá: 1/2 kg krumpli
  • a sütéshez: olaj

 

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és bő olajban kisütjük, félretesszük. 

A szalonnát kevés olajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a húst, kiszedjük, félretesszük.

A zsiradékon megpirítjuk hagymát, hozzákeverjük a gombát, zsírjára pirítjuk, belekeverjük a gyöngyhagymát és a szalonnát. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a krumplit és a sült hússal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9715433796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.