Ezúttal olaszországi rakott ételünk következik, egy kis zöldséges-húsos étel az ősz kezdetére.
Olaszos rakott kel
Hozzávalók:
- 50 darált pulykafelsőcomb
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- olaj
- só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 1 fej kelkáposzta
- 20 dkg főtt rizs
- só
- 1 evőkanál vaj
- 2 nagy mozzarella
- a tál kenéséhez: vaj
A forró olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst és időnként átkeverve pirítani kezdjük. Sózzuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a paradicsomot és lefedve kb. 10 percig rotyogtatjuk.
A káposztát leveleire szedjük, a középső vastag ereket levágjuk úgy, hogy a levelek még egyben maradjanak. A vizet megsózzuk és a leveleket 3-5 percig főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük és kihűtjük, majd lecsepegtetjük.
Nagyobb tűzálló tálat kivajazunk, a káposztalevelek felével kibéleljük, rátesszük a rizst, majd a húst. Erre kerül a levelek másik fele, majd a nagyobb darabokra tépkedett sajt. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd tálaljuk.