A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Olaszos rakott kel

2019. szeptember 27. - Szeretem a pulykát

Ezúttal olaszországi rakott ételünk következik, egy kis zöldséges-húsos étel az ősz kezdetére.

2019_09_olaszos_rakott_kel_kicsi.jpg

Olaszos rakott kel 

Hozzávalók:

  • 50 darált pulykafelsőcomb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1 fej kelkáposzta
  • 20 dkg főtt rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagy mozzarella
  • a tál kenéséhez: vaj


A forró olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst és időnként átkeverve pirítani kezdjük. Sózzuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a paradicsomot és lefedve kb. 10 percig rotyogtatjuk. 

A káposztát leveleire szedjük, a középső vastag ereket levágjuk úgy, hogy a levelek még egyben maradjanak. A vizet megsózzuk és a leveleket 3-5 percig főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük és kihűtjük, majd lecsepegtetjük. 

Nagyobb tűzálló tálat kivajazunk, a káposztalevelek felével kibéleljük, rátesszük a rizst, majd a húst. Erre kerül a levelek másik fele, majd a nagyobb darabokra tépkedett sajt. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6815173908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása