A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fűszer-imádóknak ajánlva

2019. augusztus 28. - Szeretem a pulykát

Ez most nem egy gyorsan-összedobjuk-recept, de megéri szöszmötölni, nagyon finom:)

2019_08_csipos-paradicsomos_pulyka_kicsi.jpg

Csípős-paradicsomos pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kisebb darabokra vágva
  • 1 nagy vöröshagyma felaprítva
  • 2 cm-es friss gyömbér finomra reszelve
  • 1 kisebb zöld csili apróra vágva
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál garam masala
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 40 dkg paradicsom apróra vágva
  • 2 dl húsleves vagy alaplé
  • liszt
  • olaj
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • frissen őrölt bors
  • a tálalásoz: főtt rizs 

A lisztet és a fűszereket összekeverjük, a húst beleforgatjuk, majd az olajon pirosra sütjük. Mellé tesszük a hagymát, tovább pirítjuk, belekverjük a paradicsomot és a húslevest, felforraljuk és addig főzzük, míg a hús meg nem fő. Belekavarjuk a kókuszreszeléket, sózzuk, borsozzuk és főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3215016066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása