Tényleg, mert megint gombócos recept következik:) De nem fogjátok megbánni, az tuti.
Húsgombóc curry-szószban
Hozzávalók
a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 kisebb tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- só
- őrölt bors
továbbá:
- 1 evőkanál curry
- 1,5 dl fehérbor
- 1 dl alaplé
- 1 dl tejszín
- a sütéshez: olaj
A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk belőle, majd az olajon megsütjük. Meglocsoljuk a borral, az alaplével és a tejszínnel, belekeverjük a curryt és addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.