A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Felültünk a gombóc vonatra

2019. július 13. - Szeretem a pulykát

Tényleg, mert megint gombócos recept következik:) De nem fogjátok megbánni, az tuti.

2019_07_husgomboc_curry_szoszban_kicsi.jpg

Húsgombóc curry-szószban

Hozzávalók

a húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kisebb tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • őrölt bors

továbbá:

  • 1 evőkanál curry
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 dl alaplé
  • 1 dl tejszín
  • a sütéshez: olaj

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk belőle, majd az olajon megsütjük. Meglocsoljuk a borral, az alaplével és a tejszínnel, belekeverjük a curryt és addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7114927442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása