A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zöldfűszeres húsgombóc

2019. július 05. - Szeretem a pulykát

Gombócokkal folytatjuk a nyarat, és maradunk a gyorsan és könnyen elkészíthető ételeknél. Köret? Ezt Rátok bízzuk, ki mit ajánlj hozzá a fénykép alapján? 

2019_07_zoldfuszeres_husgomboc_kicsi.jpg

Zöldfűszeres húsgombóc

Hozzávalók

a húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-4 újhagyma apróra vágva
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 L-es tojás

továbbá:

  • 2 dl tejföl
  • tárkony
  • petrezselyemzöld
  • a sütéshez: olaj

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és az olajban megsütjük. Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket és kislángon addig főzzük, amíg sűrű, szaftos nem lesz. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1814927414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása