Gombócokkal folytatjuk a nyarat, és maradunk a gyorsan és könnyen elkészíthető ételeknél. Köret? Ezt Rátok bízzuk, ki mit ajánlj hozzá a fénykép alapján?
Zöldfűszeres húsgombóc
Hozzávalók
a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál vaj
- 2-4 újhagyma apróra vágva
- apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 L-es tojás
továbbá:
- 2 dl tejföl
- tárkony
- petrezselyemzöld
- a sütéshez: olaj
A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és az olajban megsütjük. Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket és kislángon addig főzzük, amíg sűrű, szaftos nem lesz. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.