A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tegye fel a kezét, aki ilyet készített már!!:)

2019. május 18. - Szeretem a pulykát

Vendég kápráztató eledelt ajánlunk ma, mert látványos (jól néz ki), gyorsan megvan és finom. Tuti siker, lehet tesztelni:)

2019_05_pulykasonkaba_csavart_sparga_aiolival_kicsi.jpg

Pulykasonkába csavart spárga aiolival

Hozzávalók:

  • vékonyra szeletekre vágott pulykasonka
  • zöld spárga
  • vaj

Az aiolihoz:

  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 6-8 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

 

A spárgákat két végénél fogva meghajlítjuk úgy, hogy eltörjön. A csúcs felőli részeket forró, sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, lecsöpögtetjük. Egy-egy spárgát egy szelet sonkával betekerünk. Vajat melegítünk és a sonkába tekert spárgákat megsütjük vagy grillsütőben meggrillezzük.
Az aiolihoz a tojássárgáját elkeverjük a fehérborecettel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Vékony sugárban, folyamatos kevergetés közben beleöntjük az olívaolajat. A sonkában sütött spárgával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5114825646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása