Vendég kápráztató eledelt ajánlunk ma, mert látványos (jól néz ki), gyorsan megvan és finom. Tuti siker, lehet tesztelni:)
Pulykasonkába csavart spárga aiolival
Hozzávalók:
- vékonyra szeletekre vágott pulykasonka
- zöld spárga
- vaj
Az aiolihoz:
- 1 nagyobb tojássárgája
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál fehérborecet
- 6-8 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
A spárgákat két végénél fogva meghajlítjuk úgy, hogy eltörjön. A csúcs felőli részeket forró, sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, lecsöpögtetjük. Egy-egy spárgát egy szelet sonkával betekerünk. Vajat melegítünk és a sonkába tekert spárgákat megsütjük vagy grillsütőben meggrillezzük.
Az aiolihoz a tojássárgáját elkeverjük a fehérborecettel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Vékony sugárban, folyamatos kevergetés közben beleöntjük az olívaolajat. A sonkában sütött spárgával tálaljuk.