Szeretjük. Nagyon. Főleg ha lehet újítani például szilvalekvárral:)
Pulykaburger szilvalekvárral
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 50 dkg darált pulyka felsőcomb
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál só
- 2 kávéskanál fokhagymapor
- 2 kávéskanál vöröshagymapor
Továbbá:
- 8 szelet fekete erdő sonka
- cukormentes szilvalekvár
- 4 hamburgerzsemle
- 4 szelet sajt
- lila hagyma
- saláta
- ketchup
- mustár
- majonéz
- a tálaláshoz: sült krumpli
A húst összegyúrjuk a fűszerekkel és négy egyforma húsgpogácsát formázunk belőle.
A sonkát saját zsírjában ropogósra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a hamburgerpogácsák mindkét oldalát megsütjük. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, és a vágási felületükön pár perc alatt megpirítjuk. Belerétegezzük a salátát, beletesszünk 1-1 húspogácsát, amit megkenünk szilvalekvárral, rátesszük a sajtot, a sült sonkát, meglocsoljuk ízlés szerint ketchuppal, mustárral vagy majonézzel és sült krumplival tálaljuk.