A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykaburger szilvalekvárral

2019. február 05. - Szeretem a pulykát

Szeretjük. Nagyon. Főleg ha lehet újítani például szilvalekvárral:)

Pulykaburger szilvalekvárral

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 3 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 2 kávéskanál fokhagymapor
  • 2 kávéskanál vöröshagymapor

2019_01_pulykaburger_szilvalekvarral_kicsi.jpg

Továbbá:

  • 8 szelet fekete erdő sonka
  • cukormentes szilvalekvár
  • 4 hamburgerzsemle
  • 4 szelet sajt
  • lila hagyma
  • saláta
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz
  • a tálaláshoz: sült krumpli

 

A húst összegyúrjuk a fűszerekkel és négy egyforma húsgpogácsát formázunk belőle.

A sonkát saját zsírjában ropogósra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a hamburgerpogácsák mindkét oldalát megsütjük. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, és a vágási felületükön pár perc alatt megpirítjuk. Belerétegezzük a salátát, beletesszünk 1-1 húspogácsát, amit megkenünk szilvalekvárral, rátesszük a sajtot, a sült sonkát, meglocsoljuk ízlés szerint ketchuppal, mustárral vagy majonézzel és sült krumplival tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8314583148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása