Nagyon rég volt nálunk olasz recept, ezért itt az ideje, jó étvágyat kívánunk egy olasz klasszikussal!
Cannelloni
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált pulykafelsőcomb
- 1 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 4 dl sűrű paradicsomlé
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál szárított majoránna
- só
- őrölt bors
- 1-2 evőkanál mustár
- 1-2 gerezd fokhagyma
A besamelhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 20-30 dkg reszelt sajt
- frissen reszelt szerecsendió
- a tetejére: 1 nagyobb mozzarella
A besamelhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd lassan csorgatva, folyamatos keverés közben hozzákavarjuk a tejet. Csomómentesre keverjük és beleszórjuk a sajtot. Megszórjuk szerecsendióval, félretesszük.
A vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a mustárt és az apróra vágott fokhagymát és pár percig főzzük. Tűzálló tálba rétegezzük a raguval megtöltött tésztacsöveket, majd leöntjük a besamellel és a tejetére reszeljük a mozzarellát. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, forrón tálaljuk.