Nem mindennapi melegszendvicskrémmel folytatjuk az évad nyitást:) Igen, most a leves- és főételreceptektől eltérően szendvics ajánlónk van, de nem is akarmilyen. Tessék elkészíteni, akár a családnak, akár vendégeknek, bár gondoljuk, hogy Karácsony után most vendégek sem jönnek egy ideig:) Vagy ha igen, akkor meg pláne, mert ezzel a fogással igazán el lehet kápráztatni az érkezőket.
Sonkás-kolbászos sörös melegszendvics
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet kenyér
- 2 dl sör
- 30 dkg reszelhető, olvadós sajt
- 1 kávéskanál mustár
- csipetnyi őrölt szerencsendió vagy őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve (elhagyható)
- 10 dkg szeletelt, apróra vágott pulykasonka
- 10 dkg vékonyra szeletelt pulyka vastagkolbász
- továbbá: reszelt sajt
A sörhöz adjuk a reszelt sajtot és a fűszereket, és lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A kenyérszeleteket megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a sonkát vagy a kolbászt, megszórjuk a reszelt sajttal és (grill)sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem olvad. Forrón tálaljuk.