A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Finom étel a hideg napokra

2018. november 19. - Szeretem a pulykát

Ennél aktuálisabb nem is lehetne most következő receptünk (hogy bejött a hideg idő), ami nem más, mint a székelykáposzta! Tipikusan az az étel, aminek elkészítése átöröklődik családon belül. Mi így készítjük, de várjuk a kommenteket:)

2018_09_szekelykaposzta_kicsi.jpg

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb kockára vágva
  • 2 nagyobb vöröshagyma apró kockára vágva
  • 10 dkg húsos szalonna felkockázva
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál morzsolt majoranna
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 kg savanyú káposzta
  • tejföl
  • kenyér

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük. A húst a hagymás zsiradékban nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a fűszereket, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és főzni kezdjük. Mikor félkemény a hús, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paprikát és paradicsomot. Mikor már majdnem készen van a pörkölt, beletesszük az átmosott, kinyomodott, savanyú káposztát és készre főzzük. Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

u.i minél többször melegítjük újra, annál jobb lesz:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1114380382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása