Ennél aktuálisabb nem is lehetne most következő receptünk (hogy bejött a hideg idő), ami nem más, mint a székelykáposzta! Tipikusan az az étel, aminek elkészítése átöröklődik családon belül. Mi így készítjük, de várjuk a kommenteket:)

Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb kockára vágva
- 2 nagyobb vöröshagyma apró kockára vágva
- 10 dkg húsos szalonna felkockázva
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál morzsolt majoranna
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kg savanyú káposzta
- tejföl
- kenyér
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre sütjük. A húst a hagymás zsiradékban nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a fűszereket, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és főzni kezdjük. Mikor félkemény a hús, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paprikát és paradicsomot. Mikor már majdnem készen van a pörkölt, beletesszük az átmosott, kinyomodott, savanyú káposztát és készre főzzük. Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.
u.i minél többször melegítjük újra, annál jobb lesz:)