Visszajött egy kicsit a jó idő, ilyenkor pedig jól esik a saláta is - ezért egy hideg tésztasalátát kínálunk:

Hideg tésztasaláta
Hozzávalók 2 személyre:
- 15 dkg tészta
- 15 dkg pulykasonka
- 10 dkg savanyú uborka
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- só
- őrölt bors
- 1 csipet cukor vagy édesítőszer
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, hozzákeverjük az olajat és teljesen kihűtjük.
A sonkát, uborkát apró darabokra vágjuk. A tejfölt, a majonézt, a mustárt összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekavarjuk a citromlét és az édesítőszert. A tésztát tálba tesszük, hozzáadjuk a sonkát, az uborkát majd ráöntjük a tejfölös mártást, és alaposan átkeverjük. Azonnal tálalhatjuk vagy hűtőben tárolva 2-4 napig tárolhatjuk. Köretként vagy magában is kínálhatjuk.