A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hideg tésztasaláta

2018. október 29. - Szeretem a pulykát

Visszajött egy kicsit a jó idő, ilyenkor pedig jól esik a saláta is - ezért egy hideg tésztasalátát kínálunk:

2018_10_hideg_tesztasalata_kicsi.jpg

Hideg tésztasaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg tészta
  • 15 dkg pulykasonka
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • őrölt bors
  • 1 csipet cukor vagy édesítőszer

 

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, hozzákeverjük az olajat és teljesen kihűtjük.

A sonkát, uborkát apró darabokra vágjuk. A tejfölt, a majonézt, a mustárt összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekavarjuk a citromlét és az édesítőszert. A tésztát tálba tesszük, hozzáadjuk a sonkát, az uborkát majd ráöntjük a tejfölös mártást, és alaposan átkeverjük. Azonnal tálalhatjuk vagy hűtőben tárolva 2-4 napig tárolhatjuk. Köretként vagy magában is kínálhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7914329403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása