A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ismét van egy tippünk, ha jót akarsz enni:)

2018. július 26. - Szeretem a pulykát

Garantáltan dícséreteket és elismeréseket fogsz begyűjteni, ha ezt készíted el a családnak vagy a vendégeknek: azt nem kell mondanunk, hogy finom, hiszen az:), de egyrészt népszerű fogás, másrészt nem kell hozzá különösebb konyhatudomány, hogy megcsináld, ráadásul a hűtőben eláll pár napot, ha esetleg nem fogy el. Bónuszként még a gyerekeket is be lehet vonni a főzésbe, pl. a kolbászkák megformázásához, ezzel téve igazi családi eseménnyé a főzést és étkezést. 

2018_07_pulykakebab_kicsi.jpg

Pulyka kebab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált pulykahús (pulyka felsőcomb, pulykamell vegyesen)
  • 10 dkg darált húsos szalonna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt fekete bors
  • a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj
  • a tálaláshoz: friss saláta

A hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk és letakarva, a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük. Sütés előtt vagy vízbe áztatott fapálcikákra nyomkodjuk vagy vastag nejlonzacskóba tesszük, a zacskó egyik csücskéből akkora darabot vágunk, hogy a lyuk átmérője kb. 1,5-2 cm-es legyen és így kis kolbászkákat nyomunk a masszából, amiből egyforma darabokat vágunk. A kolbászkákat (mindkét változatot) felforrósított olajon vagy grillen megsütjük. Friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7914142627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása