Garantáltan dícséreteket és elismeréseket fogsz begyűjteni, ha ezt készíted el a családnak vagy a vendégeknek: azt nem kell mondanunk, hogy finom, hiszen az:), de egyrészt népszerű fogás, másrészt nem kell hozzá különösebb konyhatudomány, hogy megcsináld, ráadásul a hűtőben eláll pár napot, ha esetleg nem fogy el. Bónuszként még a gyerekeket is be lehet vonni a főzésbe, pl. a kolbászkák megformázásához, ezzel téve igazi családi eseménnyé a főzést és étkezést.
Pulyka kebab
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált pulykahús (pulyka felsőcomb, pulykamell vegyesen)
- 10 dkg darált húsos szalonna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt fekete bors
- a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj
- a tálaláshoz: friss saláta
A hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk és letakarva, a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük. Sütés előtt vagy vízbe áztatott fapálcikákra nyomkodjuk vagy vastag nejlonzacskóba tesszük, a zacskó egyik csücskéből akkora darabot vágunk, hogy a lyuk átmérője kb. 1,5-2 cm-es legyen és így kis kolbászkákat nyomunk a masszából, amiből egyforma darabokat vágunk. A kolbászkákat (mindkét változatot) felforrósított olajon vagy grillen megsütjük. Friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.