Ismét visszatértünk, és mivel a nyár elindult, hiszen június is van, meleg is van, ideje gondolkodni az egyik legjobb nyári elfoglaltságon: a grillezésen! Akár kettesben, akár családdal vagy nagyobb társasággal, a grillezés nem véletlenül egyre népszerűbb Magyarországon is.
Mi is készültünk grill recepttel Nektek, próbáljátok ki és írjátok meg, hogy hogy sikerült:)
Grillezett pulykakolbászka
Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykacomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szárított csombor (borsikafű)
- 2 szem szegfűbors
- 1/2 kávéskanál bors
- 2 csapott kávéskanál durva szemű só
- 1/2 dl húsleves vagy alaplé
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A sót a többi fűszerrel mozsárban porrá zúzzuk, majd az alaplével és a szódabikarbónával a húshoz gyúrjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap olajozott felületen kis “kolbászkákat” sodrunk belőle és grillen vagy vaslapon, ügyelve rá, hogy ne száradjon ki, megsütjük. Salátával, krumplival vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!