A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Jön a grillszezon - itt egy pulykás grill recept a nyárra!

2018. június 04. - Szeretem a pulykát

Ismét visszatértünk, és mivel a nyár elindult, hiszen június is van, meleg is van, ideje gondolkodni az egyik legjobb nyári elfoglaltságon: a grillezésen! Akár kettesben, akár családdal vagy nagyobb társasággal, a grillezés nem véletlenül egyre népszerűbb Magyarországon is. 

Mi is készültünk grill recepttel Nektek, próbáljátok ki és írjátok meg, hogy hogy sikerült:)

2018_06_grillezett_pulykakolbaszka3.jpg

Grillezett pulykakolbászka

Hozzávalók:

  • 1 kg darált pulykacomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szárított csombor (borsikafű)
  • 2 szem szegfűbors
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 2 csapott kávéskanál durva szemű só
  • 1/2 dl húsleves vagy alaplé
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A sót a többi fűszerrel mozsárban porrá zúzzuk, majd az alaplével és a szódabikarbónával a húshoz gyúrjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap olajozott felületen kis “kolbászkákat” sodrunk belőle és grillen vagy vaslapon, ügyelve rá, hogy ne száradjon ki, megsütjük. Salátával, krumplival vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4514022996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása