Hozzávalók 6-8 személyre
6 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
50 dkg pulykamellfilé
5-6 sárgarépa
2 fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
3 dl tejszín
4-6 evőkanál tárkonyecet
2-3 evőkanál szárított tárkony
só
őrölt bors
a diszítéshez:
petrezselyemzöld
A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk az olajban, amíg a színanyag ki nem oldódik, mert ettől lesz szép színe a levesnek. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig párolunk. A lábasba tesszük a megtisztított, feldarabolt fehérrépát és a zöldborsót. Felöntjük bőséges vízzel, majd lefedve addig főzzük, míg a hús meg nem fő, és a zöldségek meg nem puhulnak. Beleöntjük a tejszínt, a tárkonyecetet, megszórjuk a tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk, még pár percig forraljuk, majd petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp: kínálhatunk hozzá citromgerezdeket is.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!