A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tárkonyos pulykaraguleves

2017. december 26. - Szeretem a pulykát

tarkonyos_pulykaragu_leves.png
Hozzávalók 6-8 személyre

6 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
50 dkg pulykamellfilé
5-6 sárgarépa
2 fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
3 dl tejszín
4-6 evőkanál tárkonyecet
2-3 evőkanál szárított tárkony

őrölt bors

a diszítéshez:
petrezselyemzöld

A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk az olajban, amíg a színanyag ki nem oldódik, mert ettől lesz szép színe a levesnek. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig párolunk. A lábasba tesszük a megtisztított, feldarabolt fehérrépát és a zöldborsót. Felöntjük bőséges vízzel, majd lefedve addig főzzük, míg a hús meg nem fő, és a zöldségek meg nem puhulnak. Beleöntjük a tejszínt, a tárkonyecetet, megszórjuk a tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk, még pár percig forraljuk, majd petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tipp: kínálhatunk hozzá citromgerezdeket is.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4713525647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása