Tudtátok, hogy a pulykamáj milyen finom? Bevallom, én is most próbáltam először, eddig nem mertem megvenni, nem is értem, hogy miért! Nagyon enyhe, kellemes íze van, olcsó, mint a csirkemáj, és elképesztően jó belőle a májkrém. Ez most egy csípős, amolyan téli változat, de persze nyáron finom lesz, csak legyen már végre nyár. Addig is, ha nagyon fázom, több chilit teszek a májkrémbe.
Hozzávalók
2 nagy fej hagyma
20 dkg libazsír
50 dkg pulykamáj
1,5 ek dijoni mustár
2 sima mustár
1 ek méz
3 kk majoránna
1-2 kk chili
1 kk őrölt kömény
só, bors
A hagymát megpirítjuk a zsír felén, majd rátesszük a falatnyi darabokra vágott, megtisztított pulykamájat is. Mustárral, mézzel, majoránnával, chilivel, köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük, majd addig kevergetjük, amíg a máj belseje éppen át nem sül. A maradék zsírt csak ekkor adjuk hozzá.
Kis üvegekbe töltjük a májkrémet, és 24 órára a hűtőbe tesszük. 4 napon belül érdemes elfogyasztani, de nagyon jól fagyasztható!
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!