A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gyömbérszörp őszi, téli napokra

2017. november 20. - Szeretem a pulykát


gyomberszorp_1.jpg

Ilyenkor télen gyakran főzök gyömbérszörpöt, mert állítólag nagyon jó hatással van a téli légúti megbetegedések kezelésére, illetve az őszi fáradtságnak hívott kedvetlenségre is.
Oké, ez nagyon jól hangzik, de igazából finom, ennyi az egész.

Gyömbér kapható egész évben, de kezeletlen héjú citrom nem mindig, ilyenkor viszont sok helyen bele lehet futni. Nagyon fontos, hogy csak ilyenből, vagyis bio citromból főzd Te is, és azt is érdemes alaposan, dörzsis szivaccsal megmosni, forró víz alatt.

A szörp nagyon hamar csípőssé válhat, ha túl sok benne a gyömbér, vagy túl hosszú ideig főzzük. Érdemes gyakran kóstolgatni, és amikor tetszik az eredmény, gyorsan kihalászni belőle a gyömbérszeletkéket.

Hozzávalók

diónyi gyömbér, vékonyan felszeletelve
1 kezeletlen citrom héja, krumplihámozóval lehámozva
2 dl víz
1-1,5 dl méz ízlés szerint
A hígításhoz szóda
fagyasztott gyümölcsök

A gyömbért és a citromot felforraljuk a vízzel. Két perc lassú forralás után a gyömbérszeleteket kivesszük, a citromhéjat benne hagyjuk, amíg ki nem hűl. A langyosra hűlt gyömbéres vízhez keverjük a mézet.
A múltkori gyömbéres pulykacomb mellé ezt iszogattuk, és nagyon klassz volt mellé, de minden fűszeres, húsos étel mellé passzol.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1713321639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása