A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Csőben sült karfiol sonkával

2017. szeptember 29. - Szeretem a pulykát

csoben_sult_karfiol_sonkaval.png
Hozzávalók 4 személyre


25 dkg pulykacomb sonka
50 dkg karfiol
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg reszelt sajt

1 kávéskanál frissen őrölt szerecsendió
1 marék zsemlemorzsa

a sütőtál kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld (elhagyható)

Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, pár percig keverjük, de nem hagyjuk, hogy színt kapjon. Kisebb adagokban hozzáöntjük a tejet, közben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen. Sóval, szerecsendióval ízesítjük, addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Lehúzzuk a lángról, belekeverjük a sajtot, és félretesszük.

A karfiolt hideg víz alatt megmossuk, majd rózsáira szedjük és a kivajazott sütőtálba helyezzük. A mártással egyenletesen meglocsoljuk a tetejét, megszórjuk az apróra vágott sonkával és a zsemlemorzsával, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

Tipp: magában vagy köretként is tálalható.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3212911535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása