Hozzávalók
1 kg pulykamáj
1-2 vöröshagyma
2 evőkanál libazsír
10 dkg vaj
1-2 dl zsíros tejszín
1/4-1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors
1-2 evőkanál őrölt majoránna
15 dkg aszalt szilva
Megmossuk, felcsíkozzuk a májat. Csíkokra vágjuk a hagymát, és két evőkanál libazsíron megfonnyasztjuk. Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a májat, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, hozzáadunk 10 dkg vajat, és puhára főzzük. Botmixerrel ízlés szerinti állagúra turmixoljuk, annyi tejszínt adva hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szilvát apró kockára vágjuk és a májkrémhez keverjük.
Tisztára mosott tálkákba szedjük, lesimítjuk a tetejét, majd leöntjük a közben felolvasztott maradék vajjal. Tálalásig a hűtőben tartjuk, két-három napig fogyasztható.
Tipp: a máj levegővel érintkezve elszíneződhet, hamarabb romolhat, ezért kisebb edényekbe töltve tároljuk. Előre elkészítve le is fagyaszthatjuk, majd pár órával tálalás előtt a hűtőszekrénybe áttéve kiolvaszthatjuk. Tökéletesen kiváltja a bolti májkrémet, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, így készítve gluténmentes fogást kapunk.