A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Házi pulykamájkrém szilvával

2017. augusztus 28. - Szeretem a pulykát

hazi_pulykamajkrem.png
Hozzávalók

1 kg pulykamáj
1-2 vöröshagyma
2 evőkanál libazsír
10 dkg vaj
1-2 dl zsíros tejszín
1/4-1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors
1-2 evőkanál őrölt majoránna
15 dkg aszalt szilva

Megmossuk, felcsíkozzuk a májat. Csíkokra vágjuk a hagymát, és két evőkanál libazsíron megfonnyasztjuk. Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a májat, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, hozzáadunk 10 dkg vajat, és puhára főzzük. Botmixerrel ízlés szerinti állagúra turmixoljuk, annyi tejszínt adva hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szilvát apró kockára vágjuk és a májkrémhez keverjük.

Tisztára mosott tálkákba szedjük, lesimítjuk a tetejét, majd leöntjük a közben felolvasztott maradék vajjal. Tálalásig a hűtőben tartjuk, két-három napig fogyasztható.

Tipp: a máj levegővel érintkezve elszíneződhet, hamarabb romolhat, ezért kisebb edényekbe töltve tároljuk. Előre elkészítve le is fagyaszthatjuk, majd pár órával tálalás előtt a hűtőszekrénybe áttéve kiolvaszthatjuk. Tökéletesen kiváltja a bolti májkrémet, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, így készítve gluténmentes fogást kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3912784610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása