Hozzávalók 4 személyre
1 kg pulyka felsőcomb
1 kg krumpli
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
zsír vagy olaj
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
uborkasaláta (elhagyható)
A krumplit megpucoljuk, kb. 2 x 2 cm-es kockára vágjuk és hideg vízben felforraljuk, majd öt percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
A húst szintén 2 x 2 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük. Megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel és hozzá keverjük az apróra vágott fokhagymát. Puhára főzzük, majd a szaftját sűrűre forraljuk. Közben a krumplit széles, lapos edényben annyi zsiradékban pirosra, ropogósra sütjük, ami félig ellepi. Ha elkészült, kiszedjük és a húshoz keverjük. Uborkasalátával vagy ízlés szerinti savanyúsággal tálaljuk.
Tipp: krumpli helyett zellerrel is elkészíthető, amivel paleo, alacsony szénhidráttartalmú fogást kapunk.