A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulyka brassói a hagyományos ízek kedvelőinek

2017. július 28. - Szeretem a pulykát

pulyka_brassoi.png
Hozzávalók 4 személyre

1 kg pulyka felsőcomb
1 kg krumpli
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
zsír vagy olaj

őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika

a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
uborkasaláta (elhagyható)

A krumplit megpucoljuk, kb. 2 x 2 cm-es kockára vágjuk és hideg vízben felforraljuk, majd öt percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.

A húst szintén 2 x 2 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük. Megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel és hozzá keverjük az apróra vágott fokhagymát. Puhára főzzük, majd a szaftját sűrűre forraljuk. Közben a krumplit széles, lapos edényben annyi zsiradékban pirosra, ropogósra sütjük, ami félig ellepi. Ha elkészült, kiszedjük és a húshoz keverjük. Uborkasalátával vagy ízlés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

Tipp: krumpli helyett zellerrel is elkészíthető, amivel paleo, alacsony szénhidráttartalmú fogást kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1312696979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása