A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sonkás-zöldborsós ínycsiklandó rakott tészta

2017. július 18. - Szeretem a pulykát

sonkas_zoldborsos_rakott_teszta.png
Hozzávalók 4 személyre

50 dkg szeletelt pulykacombsonka
50 dkg zöldborsó
4 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 lila hagyma
5 dkg vaj

őrölt bors
20 dkg kemény sajt + a szóráshoz

továbbá:
25 dkg tészta
2 dkg vaj

Vastag aljú edényben 2,5 l vizet forralunk. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, sózzuk és újra felforraljuk, majd lefedjük, és elzárjuk alatta a gázt. Kb. 10 perc múlva, ha a tészta megpuhult, leszűrjük és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, átkeverjük, félretesszük.

A hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát és pár percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és a borral. Kb. 10 percig forraljuk, beleöntjük a borsót, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot. Pár percig forraljuk. A tésztát tűzálló tálba öntjük, hozzákeverjük a sonkás szószt, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és lefedés nélkül, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt elolvadt rajta és pirosra sült.

Magában vagy akár köretként tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5112663883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása