Hozzávalók 4 személyre
25 dkg pulykacomb sonka
1 csomag újhagyma
1 kígyóuborka
1 csokor retek
4 főtt tojás
4 főtt krumpli
1 teáskanál mustár
4-5 dl kefir vagy joghurt
friss kapor
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
friss kapor
retek
A tojást felszeleteljük, apró kockára vágjuk a zöldségeket és a sonkát. A kefirt elkeverjük kb. 3 dl
vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a mustárt. Krémesre turmixszoljuk és a zöldségekkel, sonkával, tojással tálaljuk. Friss kaporral, karikára vágott retekkel díszíthetjük.
Tipp: kefir helyett használhatunk joghurtot vagy tejfölt is. Glutén- és laktózmentes tejtermékekkel és sonkával az étel glutén- és laktózmentes fogás lesz.