A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Beköszöntött a hideg: jöjjön a keleti fűszeres tépett pulykacomb

2023. december 03. - Szeretem a pulykát

Esik a hó rendesen. Nem tudjuk, hogy kinél milyen a táj, vidék egyes részein például kifejezetten szép, ahol nem olvadt el egyből. A tájtól függetlenül jól esik a hidegben valamilyen átmelegítő ételt enni. Ehhez jók a fűszerek:)

Jöjjön egy szuper fűszeres és finom étel a hideg napok ebédjeként!

2023_11_keleti_fuszerezesu_tepett_pulykacomb2_kicsi.jpg

Keleti fűszerezésű tépett pulykacomb

Hozzávalók:

  • 1-2 nagyobb filézett pulyakcomb

a páchoz:

  • 1 evőkanál római kömény
  • 2-3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 lila hagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál almaecet
  • frissen őrölt bors


a tálaláshoz:

  • apróra vágott koriander vagy petrezselyem


A pác hozzávalóit összekeverjük, a húst vastagon bekenjük vele. Tűzálló tálba tesszük, lefedjük és 180 fokon kb. 1 órát sütjük. Akkor jó, ha már villával szálakra tudjuk széthúzni.
Forrón, korianderrel megszórva, tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6918272625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása