A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Csupa finomság egy tányéron

2021. február 12. - Szeretem a pulykát

Elég hideg van mostanában, ami szinte dupla karantént eredményez: nem csak nem mehetünk, hanem nem is tudunk menni sehova....

A legjobb, ha ilyenkor főzünk valami finomat:) Jöjjön most egy könnyű és egészséges recept, ráadásul olyan összetevőkkel és hozzávalókkal, ami régen volt nálunk.

2021_01_kelteti_hugomboc2_kicsi.jpg

Keleti húsgombóc

 
Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb darálva
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 cm-es friss gyömbér finomra reszelve
  • 1 teáskanál baharat (arab fűszer)
  • a sütéshez: olaj
  • a tálaláshoz: főtt rizs, hummusz, friss saláta és fekete szezámmag

A hús hozzávalóit összegyúrjuk, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és bő, forró olajban kisütjük. A salátát, a szezámmaggal megszórt rizs tányérra szedjük, a hummuszt a tányérra kenjük, a húst rátesszük és tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9916424370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása