Megéri ezzel is bíbelődni, mert a végeredmény minden tekintetben önmagáért beszél. Le akarod nyűgözni a vendégeket? Ez a tuti választás.
Sonkakrémes sajtroló
Hozzávalók:
- 10 dkg trappista sajt szeletekre vágva
a töltelékhez:
- 10 dkg mascaropone
- 10 dkg pulykasonka darálva
- 1 evőkanál vaj
- csipetnyi pirospaprika
- 1 evőkanál apróra vágott lilahagyma
- só
- továbbá: 5 dkt pulykasonka apróra vágva
A sajtot sütőpapírral bélelt sütőlapra fektetjük és 180 fokos sütőben kb. 6 percig sütjük. Óvatosan felszedjük a széleinél hústűvel megmozgatva és habrolóra vagy vastagabb fakanál szárára tekerjük. Gyorsan kell dolgoznunk, mert ahogy hűl, visszaszilárdul és törni fog. Félretesszük.
A tölteléket összekeverjük és habzsákba töltjük. A sajtrolókat betöltjük a sonkakrémmel, a rolók végeit az apróra vágott sonkába nyomkodjuk és tálaljuk.