A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Rakott krumpli pulykás köntösben

2020. március 17. - Szeretem a pulykát

Jöjjön egy igazi klasszikus, amit nem kell bemutatni senkinek, mert a Nagymama ebédlőasztalától a menzáig mindenhol ismerős. Joggal:) Lássuk a mi verziónkat:

2020_03_rakott_krumpli_kicsi.jpg

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5-7 keményre főtt tojás
  • 40 dkg pulykasonka
  • 10-20 dkg pulykakolbász
  • 5-7 dl tejföl
  • a tálaláshoz: tejföl és savanyúság

A krumplit héjastól megfőzzük, megpucoljuk, felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk és saját zsírján megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát és ezzel is átpirítjuk. Félretesszük.
Sütőtálba rétegezzük a felszeletelt krumplit, erre szórunk a sonkából és a kolbászból, majd bőségesen meglocsoljuk tejföllel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg az utolsó hozzávaló el nem fogy. Ekkor megszórjuk sóval, bőségesen meglocsoljuk a tejföllel, majd a kolbász sütése utáni zsírral meglocsoljuk a tetejét.

A tálat befedjük alufóliával, és a forró sütőbe toljuk, ahol nagyjából 30-45 perc alatt megsütjük. A sütési idő végén szedjük le az alufóliát és pirítsuk át a tetejét. Tálaláskor tányérokra adagoljuk, tejföllel és savanyúsággal fogyasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9215521348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása