A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sohasem elég

2020. március 02. - Szeretem a pulykát

Igazi csipegetős sörkorcsolya, amiből sohasem elég:)

2020_02_sonkas_pulykafalat_kicsi.jpg

Sonkás pulykafalat

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 3,5 dkg olvasztott vaj
  • ¼ dl rum
  • 1,5 dl tej
  • 1,75 dkg friss élesztő
  • a töltelékhez: apróra vágott pulykasonka
  • a sütéshez: olaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

4 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, két tészta korong közé 1-1 teáskanálnyi aprított sonkát teszünk. A lapok széleit összenyomkodjuk és bő, forró olajban kisütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8215488252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása