A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Itt a következő gombás recept - spoiler: van benne konyak is:)

2019. december 12. - Szeretem a pulykát

Mondtuk, hogy gombás receptek lesznek, jöjjön a következő, de nem is akármilyen:)

2019_11_konyakban_sult_gombaval_toltott_pulykafasirt_kicsi.jpg

Konyakban sült gombával töltött pulykafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • őrölt bors
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mogyoróhagyma apróra vágva
  • vaj

a töltelékhez:

  • vaj
  • 50 dkg csiperke szeletekre vágva
  • 4-6 evőkanál konyak
  • továbbá: zsemlemorzsa és olaj
  • a tálaláshoz: friss saláta

 

A gombát kevés vajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a konyakot és addig főzzük, amíg a konyak el nem fő.

A hús hozzávalóit összekeverjük, tetszőleges formában tűzálló edénybe formázzuk, a közepébe rétegezve a gombát. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk kevés olajjal és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tetszőleges körettel vagy salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6815341650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.