A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Őszi leves, ami télen is bejön:)

2019. december 06. - Szeretem a pulykát

Ilyen hidegben nincs is jobb, mint egy jó meleg levest kanalazni. Mindenkinek jó melegedést:)

2019_10_oszi_leves_kicsi.jpg

Őszi leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 sárgarépa tisztítva, felkarikázva
  • 2-4 szál halványítózeller tisztítva, felkarikázva
  • 2-3 marék zöldborsó
  • 1,5 l húsleves
  • őrölt gyömbér
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • továbbá:
  • 15 dkg tészta
  • petrezselyemzöld

A húst az olajon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát, a sárgarépát. Hozzákeverjük a zellert, felöntjük a húslevessel, a hús felét visszatesszük bele és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főnek. Az utolsó 10 percen hozzákeverjük a zöldborsót és a maradék húst, belekeverjük a tésztát, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérrel, pár percig rotyogtatjuk és petrezselyemmel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8415340862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.