A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulyka stroganoff

2019. október 24. - Szeretem a pulykát

Mit mondhatnánk, ez úgy jó, ahogy van. Klasszikus recept a szép őszi napokra.

2019_10_pulyka_stroganoff1_kicsi.jpg

Pulyka stroganoff

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apróra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 10 dkg húsos szalonna felkockázva
  • 25 dkg gomba felszeletelve
  • 10 dkg csemege uborka felkarikázva
  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2-4 evőkanál mustár
  • frissen őrölt bors

A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Megpirítjuk a hagymát, rátesszük a gombát és jól lepiritjuk, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon pár percig karamellizáljuk a paradicsompürét, belekeverjük a húst és addig sütjük, amíg a hús el nem készül. Belekeverjük a szalonnát, a gombát, a mustárt, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük benne a mustárt. Végül az uborkát is elkavarjuk benne, majd pár perc főzés után tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4915243820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása