Mit mondhatnánk, ez úgy jó, ahogy van. Klasszikus recept a szép őszi napokra.
Pulyka stroganoff
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apróra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 10 dkg húsos szalonna felkockázva
- 25 dkg gomba felszeletelve
- 10 dkg csemege uborka felkarikázva
- 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
- 2-4 evőkanál mustár
- só
- frissen őrölt bors
A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Megpirítjuk a hagymát, rátesszük a gombát és jól lepiritjuk, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon pár percig karamellizáljuk a paradicsompürét, belekeverjük a húst és addig sütjük, amíg a hús el nem készül. Belekeverjük a szalonnát, a gombát, a mustárt, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük benne a mustárt. Végül az uborkát is elkavarjuk benne, majd pár perc főzés után tálaljuk.