A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Currys pulykaraguleves

2018. december 29. - Szeretem a pulykát

Currys pulykaraguleves

2018_11_currys_pulykaraguleves_kicsi.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 2 dkg vaj
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 10-20 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 l víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • a tálaláshoz: aprított petrezselyemzöld és frissen főtt rizs

A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a leveszöldséget 1-2 cm-esre kockázzuk. A felhevített vajon a vöröshagymával együtt fehéredésig pirítjuk a húst. Rádobjuk a leveszöldséget. ízesítjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a curryporral. Felöntjük a fehérborral, és lefedve, kis lángon szinte készre pároljuk. A leveshez adjuk a tejszínt, a vizet és a citromhéjat, majd felforraljuk. Utánízesítjük sóval és/vagy borssal, végül lefedve, kis lángon további 5 percig főzzük. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Kínálhatunk hozzá főtt rizst is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6914508206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása