Currys pulykaraguleves
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 2 dkg vaj
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 csomó leveszöldség
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 10-20 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál currypor
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl habtejszín
- 1 l víz
- 1 citrom reszelt héja
- a tálaláshoz: aprított petrezselyemzöld és frissen főtt rizs
A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a leveszöldséget 1-2 cm-esre kockázzuk. A felhevített vajon a vöröshagymával együtt fehéredésig pirítjuk a húst. Rádobjuk a leveszöldséget. ízesítjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a curryporral. Felöntjük a fehérborral, és lefedve, kis lángon szinte készre pároljuk. A leveshez adjuk a tejszínt, a vizet és a citromhéjat, majd felforraljuk. Utánízesítjük sóval és/vagy borssal, végül lefedve, kis lángon további 5 percig főzzük. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Kínálhatunk hozzá főtt rizst is.