A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Még egy karácsonyi vendégváró:)

2018. december 19. - Szeretem a pulykát

Igen, most nagyon ráálltunk a könnyű falatokra, amit elkészíteni sem olyan nehéz, a család és/vagy vendégsereg is csak gyorsan bekapkodhatja. Szóval nem túl bonyolult, de cserébe viszont nagy sikert lehet vele aratni:)

2018_12_huspogacsa2_kicsi.jpg

Húspogácsa

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

  • 12 dkg rizs
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 lila hagyma apróra vágva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • friss zöldfűszer apróra vágva
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz: friss saláta

A rizst megfőzzük, kihűtjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire egyforma nagyságú halmokat teszünk, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Friss salátával, melegen vagy hidegen tálaljuk.

Tipp: akár hidegen, akár melegen is tálalható. A fagylalthoz hasonlóan egy kanállal adagolva egyforma méretű gombócokat készíthetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1414492622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása