A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykasonkás szívsaláta házi majonézzel

2018. április 09. - Szeretem a pulykát

A húsos saláták szinte külön kategóriát jelentenek a hazai gasztronómiában. Nem túl népszerűek, pedig finomak, ötletesek, és van köztük olyan, amely gyorsan el is készíthető. Mutatunk is egy példát, hátha növeljük a húsos saláta kedvelők táborát. Jó étvágyát:) 

2018_04_pulykasonkas_szivsalata_3.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg apróra vágott pulykacombsonka
  • 2 szívsaláta
  • a majonézhez:
    • 1 tojás
    • 1-2,5 dl olaj
    • 1 teáskanál mustár
    • pár csepp citromlé
    • 1 evőkanál reszelt torma
  • a tálaláshoz:
    • reszelt sajt
    • őrölt bors

A majonézhez a hozzávalókat magas falú edénybe tesszük és botmixerrel fél perc alatt sűrű majonézt készítünk. (Eleinte ne is mozgassuk a botmixert, hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni.) Sóval, citromlével, esetleg porcukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük, hozzákeverjük a tormát és félretesszük.

A salátát kettévágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, tányérra tesszük, meglocsoljuk a majonézzel, megszórjuk a sonkával, a reszelt sajttal, frissen őrölt borssal és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1613819402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása