A húsos saláták szinte külön kategóriát jelentenek a hazai gasztronómiában. Nem túl népszerűek, pedig finomak, ötletesek, és van köztük olyan, amely gyorsan el is készíthető. Mutatunk is egy példát, hátha növeljük a húsos saláta kedvelők táborát. Jó étvágyát:)
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg apróra vágott pulykacombsonka
- 2 szívsaláta
- a majonézhez:
- 1 tojás
- 1-2,5 dl olaj
- 1 teáskanál mustár
- pár csepp citromlé
- só
- 1 evőkanál reszelt torma
- a tálaláshoz:
- reszelt sajt
- őrölt bors
A majonézhez a hozzávalókat magas falú edénybe tesszük és botmixerrel fél perc alatt sűrű majonézt készítünk. (Eleinte ne is mozgassuk a botmixert, hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni.) Sóval, citromlével, esetleg porcukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük, hozzákeverjük a tormát és félretesszük.
A salátát kettévágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, tányérra tesszük, meglocsoljuk a majonézzel, megszórjuk a sonkával, a reszelt sajttal, frissen őrölt borssal és tálaljuk.