A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gyors pulykás egytálétel

2018. március 28. - Szeretem a pulykát

gyors_pulykarecept.png
Az az igazság, hogy én ennék szívesen hétköznap is jó kis töltött és rántott húsokat, de töredelmesen bevallom, hogy egy húzósabb munkanapon nem nagyon van időm, energiám ilyen pepecselősebb főzőcskézésre. Ilyenkor inkább csak a szuper gyors ételekre van idő, mint amilyen ez is itt például.

Villámgyorsan össze lehet állítani, még arra is van idő, hogy pár tortilla lapot, vagy pitát megpirítsunk, és akkor már tényleg tökéletes lesz a vacsora. Vagy ebéd. Amire épp szükség van.

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
50 dkg pulykamell filé
1 konzerv vörösbab (kb. nettó 250 gramm)
1 konzerv kukorica (kb. nettó 180 gramm)
kevés étolaj
só, bors
140 g paradicsompüré
petrezselyem a tálaláshoz

A vöröshagymát felaprítjuk, a pulykamellet csíkokra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát. Ráöntjük a paradicsompürét, majd közepesnél picit nagyobb lángon pár percig rotyogtatjuk. Ha kész, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé tortilla lapot vagy pitát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8813785084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása